Start bouw MIX Amsterdam

Start bouw MIX Amsterdam

Een bijzondere dag in Stadscentrum Osdorpplein: vandaag is de symbolische start van de bouw van MIX Amsterdam gevierd! Op de locatie van het oude stadsdeelkantoor wordt een kleurrijke mix van woningen, commerciële ruimtes en de openbare bibliotheek van Amsterdam gerealiseerd. In aanwezigheid van Bart Meijer (CEO MRP), Ofer Gilboa (CEO MRP Investments), Sandra Doevendans (Stadsdeelbestuurder gemeente Amsterdam Nieuw-West), Nabila Bouabbouz (Projectdirecteur Gebiedsontwikkeling gemeente Amsterdam Nieuw-West), Niels Doodeman (Managing Director Heddes Bouw & Ontwikkeling), Marjolein Cazemier (Regiomanager Ymere), Friedrich Georg Warmbold (Hoofd IM Residential Union Investment) en de partners van het Verhalenhuis, werd de start bouw vereeuwigd met de ondertekening van de paalpunt van de heipaal die 27 meter onder de grond gaat.

Bart Meijer (CEO MRP): “MRP ontwikkelt verschillende binnenstedelijke mixed-use projecten die waarde toevoegen aan de directe omgeving en de stad. We zijn verheugd dat we nu met de bouw van MIX Amsterdam zijn begonnen met 528 appartementen, commerciële units, en “Het Verhalenhuis” een nieuw kunst- en cultuurcentrum kunnen toevoegen voor alle Amsterdammers. In nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam, onze partners en omwonenden kunnen we verder werken aan het realiseren van een kwalitatieve, diverse woon- en werkomgeving in het bruisende Stadscentrum Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West.”    

De perfecte mix

MIX Amsterdam is de 3e fase van MRP’s gebiedsontwikkeling in Stadscentrum Osdorpplein en krijgt 528 huurappartementen, waarvan 162 voor sociale huur. De overige appartementen komen beschikbaar in de vrije sector. De appartementen zijn verdeeld over zes gebouwen met een open gemeenschappelijke binnentuin voor bewoners en omwonenden. De tuin is aan de zuidkant te bereiken via twee royale trappen.

De groene binnentuin is openbaar toegankelijk en stimuleert interactie tussen de mensen. Daarnaast draagt de groene binnentuin bij aan de klimaatbestendigheid en biodiversiteit van de wijk. Ook bij de afwerking van de appartementen worden duurzame keuzes gemaakt en worden de appartementen voorzien van een duurzame high end keuken en sanitair

Naast de woningen bevat MIX Amsterdam ongeveer 4000 m² commerciële ruimten, auto- en fietsenstallingen en het kunst- en cultuurcentrum “Het Verhalenhuis”.

Een prachtige mix van wonen, werken en winkelen met verschillende voorzieningen voor kunst en culturele activiteiten.

Onderdeel van Stadscentrum Osdorpplein – kleurrijk wonen aan de Sloterplas

Stadscentrum Osdorpplein is het bruisende centrum van Amsterdam Nieuw-West, direct aan de Sloterplas in een waterrijke en groene omgeving. Het gebied is voelbaar en zichtbaar in ontwikkeling, waardoor het steeds meer een plek wordt waar ontspanning en beleving hand in hand gaan. Het is een plek waar mensen van alle leeftijden en culturen zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. 

De gebiedsontwikkeling van MRP op het Osdorpplein bestaat uit verschillende fases met als doel de kwaliteit van het Stadscentrum Osdorpplein te verbeteren voor bewoners, ondernemers en bezoekers. 

Niels Doodeman, algemeen directeur Heddes Bouw & Ontwikkeling: “Het is een groot compliment om, na het realiseren van de projecten The Hub in Stadscentrum Osdorpplein en AMST bij het Amstelstation voor MRP, dit project te mogen starten. In een tijd waarin er weinig projecten starten, als gevolg van de betaalbaarheid van projecten, krijgen wij het samen wel voor elkaar”.

De bouw is gestart.. en nu?

De komende maanden is het bouwterrein het domein van projectmanagers, aannemers en bouwvakkers. Volg deze ontwikkelingen 24/7 op de voet via de gratis bouwapp. Zodra we informatie kunnen delen over de verhuur, zullen we dit via de nieuwsbrief, de bouwapp en de website laten weten.

Houd deze website goed in de gaten voor de laatste updates. Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, zodat je niets hoeft te missen.

Meer informatie over de start van de bouw van MIX Amsterdam lees je terug in het persbericht.