KiK is geopend in Stadscentrum Osdorpplein

Vandaag heeft de Duitse winkelketen KiK de 52e Nederlandse winkel geopend in de commerciële plint van MRP in het Stadscentrum Osdorpplein in Amsterdam. De winkel met 600m2 winkeloppervlak heeft het allernieuwste shopconcept en een gloednieuw assortiment. KiK, met ruim 4000 winkels in 14 landen in Europa is nu ook gevestigd in Amsterdam. KiK speelt in op de actuele modetrends en heeft een ruim assortiment voor mens, dier en tuin tegen consumentvriendelijke prijzen. De commerciële plint, met zowel een retail- als horecabestemming, is een onderdeel van het gerealiseerde nieuwbouwproject The Hub van MRP, waar ondertussen al verschillende ondernemers hun deuren hebben geopend.

KIK KEERT TERUG IN AMSTERDAM
Al bijna 10 jaar is het van oorsprong Duitse bedrijf KiK geliefd in Nederland met modieuze kleding en een uitgebreid non-food assortiment voor iedereen tegen een lage prijs. David Philipoom, Managing Director KiK Nederland: “KiK staat voor “Klant is Koning” en is sinds 2013 in Nederland vertegenwoordigd. We waren al enige tijd op zoek naar een geschikte locatie in Amsterdam om ook hier onze klanten een warm welkom te geven en optimaal van dienst te kunnen zijn. We zijn dan ook erg verheugd dat we nu in het veelzijdige Stadscentrum Osdorpplein zijn geopend ”.

KiK is niet alleen maar een mode- en non-food discounter. De winkels hebben een uitgebreid assortiment van trendy dames-, heren– en kinderkleding en onder andere een ruim aanbod huistextiel, huishoudelijke artikelen, decoratie, schoonheidsproducten en tuinartikelen. Daarnaast staat KiK niet alleen voor producten van hoge kwaliteit tegen consumentvriendelijke prijzen, maar ook voor de naleving van sociale- en milieunormen. Voor KiK zijn goede, betaalbare mode en duurzaam ondernemen onlosmakelijk met elkaar verbonden. De onderneming zet zich op vele manieren in: voor het milieu, voor de mensenrechten en voor eerlijke inkomens en productieomstandigheden bij onze leveranciers.

STADSCENTRUM OSDORPPLEIN HET BRUISEND HART AMSTERDAM NIEUW-WEST
Stadscentrum Osdorpplein is sinds jaar en dag het levendige centrum van Amsterdam Nieuw-West en hard op weg om een van de leukste hotspots van Amsterdam te worden. Het gebied is volop in ontwikkeling. Er wordt gebouwd aan een bruisend en kwalitatief nieuw stadshart waar het heerlijk wonen, werken, winkelen en recreëren is. Een modern centrum met een Amsterdamse uitstraling en perfecte bereikbaarheid.

Si-Mohamed El M’Barki, vastgoedontwikkelaar bij MRP: “Wij zijn heel blij dat de internationale onderneming KiK zich wilde vestigen in de commerciële units van MRP in het Stadscentrum Osdorpplein. Er komt een gevarieerd aanbod van horeca- en retailondernemingen in de 3.200m2 commerciële units in ons gerealiseerde nieuwbouwprject The Hub. Het past bij onze ambitie om in het Stadscentrum Osdorpplein kwalitatief en veelzijdige nieuwe ondernemers toe te voegen die ook bereikbaar zijn voor iedereen. Wij wensen het team van KiK veel succes en plezier toe met de nieuwe winkel.”

MRP is verantwoordelijk voor verschillende ontwikkelingen op het Osdorpplein. In februari 2023 is door MRP het gehele nieuwbouwproject The Hub & De Os met 37 koopappartementen, 40 huurappartementen, 16 nieuwe appartementen met een recreatieruimte, nieuwe entree en daktuin voor Woonzorg en het nieuwe Stadsloket opgeleverd. Parking Nieuw West en de nieuwe Jumbo zijn al in 2020 gerealiseerd, binnenkort start de bouw van de mixed-use ontwikkeling MIX Amsterdam.

In het volgende nieuwbouwproject MIX Amsterdam ontwikkelt MRP gemengde gebouwen bestaande uit zes woontorens rondom een groen hof, met 528 woningen. Het hof wordt de gemeenschappelijke binnentuin voor bewoners en is semi-toegankelijk derden. Ook wordt ingezet op groene daken en zonnepanelen. Op de begane grond komen winkels, kantoren en het Verhalenhuis. De parkeergarage voorziet in deelmobiliteit en er komt een ruime openbare fietsenstalling. Het Verhalenhuis is een samenwerking tussen de openbare bibliotheek van Amsterdam, El Hizjra (centrum voor Arabische kunst en cultuur), radiozender FunX en filmhuis Oxville. Het Verhalenhuis krijgt een breed en actief programma voor de buurt en wordt een open en toegankelijke ontmoetingsplek.

www.kik.nl