Locatie

Kleurrijk genieten aan de Sloterplas

Stadscentrum Osdorpplein is het bruisende stadscentrum van Amsterdam Nieuw-West aan de Sloterplas. Deze kleurrijke plek is omgeven door water en groen. Het is een plek waar mensen van alle leeftijden en culturen zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn.

Het gebied is voelbaar en zichtbaar in ontwikkeling waardoor het steeds meer een plek is waar ontspanning en beleving hand in hand gaan. Reuring en stedelijke dynamiek gaan hier samen met rust en saamhorigheid.

Uitstekend bereikbaar

Stadscentrum ligt op 15 minuten afstand van Schiphol Airport en de historische binnenstad van Amsterdam. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en dankzij omliggende parkeergarages en openbare fietsenstallingen zijn er ruime parkeermogelijkheden. Het stadscentrum zelf is autoluw met veel voorzieningen. Er zijn meer dan 150 winkels, van landelijke ketens tot unieke speciaalzaken, een breed horeca en cultureel aanbod en verschillende andere voorzieningen.

In Stadscentrum Osdorpplein komen werelden samen

Een smeltkroes van verschillende mensen en culturen. Dat zie je op straat, maar ook aan de winkels en horeca. Spontane of geplande ontmoetingen vinden plaats in de openbare binnentuinen of bij Theater de Meervaart. Straks komen hier nog Het Verhalenhuis en de OBA bij.

Het aanbod van kunst en cultuur in Stadscentrum Osdorpplein is dan ook divers. Hier hangt de creativiteit in de lucht. De Meervaart is het culturele hart van Nieuw-West én van de Metropoolregio Amsterdam. In de toekomst is ook Het Verhalenhuis, met zijn Arabische kunstcentrum, de bibliotheek, bioscoop en culturele aanbod een prachtige toevoeging aan de wijk. Hier leef je met elkaar: niet alleen binnen, maar ook buiten de deur.