Cultuur

Verhalen maken de stad

Amsterdam, de stad met haar rijke historie. De straten, pleinen, grachten en panden vertellen het verhaal van een trotse stad door de jaren heen. Ook kunst en cultuur hebben in Amsterdam een prominente plek. In het centrum, maar zeker ook in andere wijken en gebieden. Zo is Amsterdam een stad die makers, instellingen en culturele professionals aantrekt van over de hele wereld waar alle Amsterdammers mee in aanraking kunnen komen.

Kunst en cultuur in MIX Amsterdam

In MIX Amsterdam komt het kunst- en cultuurcentrum Het Verhalenhuis, een samenwerking tussen de openbare bibliotheek van Amsterdam, El Hizjra (centrum voor Arabische kunst en cultuur), radiozender FunX en filmhuis Oxville. Het Verhalenhuis krijgt een breed en actief programma voor de buurt en wordt een open en toegankelijke ontmoetingsplek.

Het Verhalenhuis biedt straks een programmering waarin Amsterdammers zich kunnen herkennen op het gebied van film, literatuur en muziek.

Meer weten over kunst en cultuur bij Stadscentrum Osdorpplein? Kijk in de cultuuragenda voor de komende activiteiten. Ook Cinema de Vlugt verderop in de wijk biedt een structureel en actueel filmaanbod.

Cultuuragenda Filmaanbod