Sloop Stadskantoor klaar I Plaatsen van damwanden

De sloop van het oude stadskantoor is klaar. Het beton en de metselstenen van het gebouw zijn ter plaatse verkleind, zodat deze met de vrachtwagen konden worden afgevoerd. De materialen worden door een breker vergruist en kunnen weer gebruikt worden als fundering onder een weg.  Zo dragen we weer een steentje bij aan het hergebruik van materialen.

In de week van 21 augustus wordt er gestart met het aanbrengen van stalen damwanden in MIX Amsterdam. Deze damwand is ten behoeve van het ontgraven van de toekomstige parkeergarage en het aanbrengen van de funderingspalen. De lengte van de damwand varieert van 13 tot 16 meter. Wanneer de damwandplanken zijn aangebracht worden deze verstevigd met behulp van een stempelraam en ankers.  Een stempelraam is een constructie van voornamelijk horizontale stempels die in een bouwkuip ervoor zorgen dat de stalen wanden van de bouwkuip niet bezwijken onder de druk van de grond of het water dat buiten de bouwkuip aanwezig is.

De machine die de damwandplanken aanbrengt is circa 25 meter hoog. De machine brengt 4 planken tegelijk aan. De planken schuiven onderling in elkaar zodat er een stevige aaneengesloten wand ontstaat. De planken worden aangebracht met een zogenaamde silent piler, hierdoor kan er grotendeels trillingsvrij en geluidsarm worden gewerkt. Nadat het damwand is aangebracht wordt er gestart met de funderingspalen en het ontgraven van de bouwkuip. Wanneer de ondergrondse bouwwerkzaamheden gereed zijn zal de damwand weer worden verwijderd.

Informatie bouwerkzaamheden MIX Amsterdam

Voor vragen over de bouw kun je een mail sturen naar info@blvc.nl of kun je bellen naar de omgevingsmanager op telefoonnnummer 06 – 1071 5715.

Actuele informatie vind je altijd op de gratis BouwApp Stadscentrum Osdorpplein met het deelgebied MIX Amsterdam. Zo blijf je altijd op de hoogte van de bouwwerkzaamheden en activiteiten in en rondom Stadscentrum Osdorpplein. Je kunt de BouwApp gratis downloaden via de app store.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.