OBA in het Verhalenhuis

Het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Amsterdam investeert in een nieuw kunst- en cultuurcentrum in Nieuw-West: Het Verhalenhuis. De OBA zet op deze toekomstige locatie van OBA Osdorp de samenwerking met partner El Hizjra voort, maar verbindt zich ook met filmhuis Oxville Cinema en radiozender FunX. Het Verhalenhuis wordt voor alle Amsterdammers toegankelijk. De plek staat in het teken van samenwerking met de buurt, talentontwikkeling en de verhalen uit de omgeving. De wens om Het Verhalenhuis te realiseren sluit aan op de plannen van het stadsbestuur om extra te investeren in kunst en cultuur in Nieuw-West.

Het Verhalenhuis zal worden gerealiseerd aan het Osdorpplein, in de plint van MIX Amsterdam, dat komt op de plek van het voormalige stadsdeelkantoor. Het gebouw wordt 3700 vierkante meter groot. De voorbereidingen voor de bouw gaan nu van start en het gebouw wordt in 2025 geopend.

Het Verhalenhuis, ontwerp door de Architekten Cie.

Samen leren, samen leven

In Het Verhalenhuis komen thema’s als talentontwikkeling, ontmoeting en geletterdheid in alle vormen en talen aan bod. Daarnaast is er extra aandacht voor culturen die een grote rol spelen in de stad, maar in het culturele aanbod nog minder vertegenwoordigd zijn. De OBA brengt haar expertise op het gebied van taal, literatuur, educatie en persoonlijke ontwikkeling mee, maar ook haar ervaring met het maken van open plekken die in het teken staan van het samen leren en samen leven van Amsterdammers.

Ik wil dat iedereen kan opgroeien met kunst en cultuur in de eigen buurt. Culturele voorzieningen moeten goed verdeeld zijn over de stad en daarom investeren we nu extra in Nieuw-West, waar het nodig is om een inhaalslag te maken. Met Het Verhalenhuis krijgt Nieuw-West meer aanbod van kunst en cultuur, waarin mensen zich kunnen herkennen, omdat het echt gaat om verhalen van en voor de buurt.

— Wethouder Touria Meliani (Kunst en Cultuur)

Lees hier verder informatie over het Verhalenhuis