The Hub Osdorpplein is opgeleverd aan MRP

Heddes Bouw & Ontwikkeling heeft vandaag het nieuwbouwproject The Hub op het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West opgeleverd aan ontwikkelaar MRP. The Hub bestaat uit 37 koopappartementen, 40 vrije sector huurappartementen, 16 nieuwe zorgwoningen, 3200 m2 commerciële units en het nieuwe Stadsloket met kantoren. Met het behoud van de Chileense muurschildering ‘Chile Vencerá’ en het toevoegen van dichtkunst en historische foto’s in de gebouwen is er door MRP ook extra cultuur toegevoegd aan het Osdorpplein.

MRP is verantwoordelijk voor verschillende ontwikkelingen op het Osdorpplein. In 2023 wordt er gestart met de mixed-use ontwikkeling MIX Amsterdam met 528 woningen, een open gemeenschappelijke binnentuin voor bewoners en omwonenden, een openbare fietsenstalling voor ruim 400 fietsen onder het Verhalenhuis en 383 extra nieuwe parkeerplaatsen in de openbare parkeergarage die in directe open verbinding staat met de openbare parkeergarage van Don Bosco. Op de begane grond komen winkels, kantoren en het kunst- en cultuurcentrum het Verhalenhuis.

Annemieke Witteveen (MRP), Niels Doodeman en Ruurd Potma (Heddes Bouw & Ontwikkeling), Ofer Gilboa (MRP), Jelke Brinksma (Drees & Sommer)

Osdorpplein – het bruisend hart van Amsterdam Nieuw-Wes

Het Osdorpplein is sinds jaar en dag het levendige centrum van Amsterdam Nieuw-West en hard op weg om een van de leukste hotspots van Amsterdam te worden. Het gebied is volop in ontwikkeling. Er wordt gebouwd aan een bruisend en kwalitatief nieuw stadshart waar het heerlijk wonen, werken, winkelen en recreëren is. Een modern centrum met een Amsterdamse uitstraling en perfecte bereikbaarheid.

Lees hier verder het persbericht