MRP verkoopt 4 woontorens, commerciële ruimtes en de ondergrondse parkeergarage van MIX Amsterdam aan Union Investment

MRP heeft 4 woontorens met in totaal 281 appartementen en een gezamenlijke huuroppervlakte van 20.274 m² in het nieuwbouwproject MIX Amsterdam op het Osdorpplein in Amsterdam verkocht aan de Duitse vastgoed en vermogensbeheerder Union Investment Real Estate GmbH. De transactie is met medewerking van NL Real Estate tot stand gebracht en omvat circa 3.950 m² commerciële ruimte op de begane grond en de eerste verdieping, en de gehele ondergrondse parkeergarage met 382 parkeerplaatsen. MIX Amsterdam omvat in totaal 528 huurappartementen waarvan 162 sociale huurappartementen, commerciële ruimtes en het kunst- en cultuurcentrum “Het Verhalenhuis”.

Osdorpplein – het bruisend hart van Amsterdam Nieuw-Wes

MIX Amsterdam is de derde fase in de gebiedsontwikkeling van MRP op het Osdorpplein in het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West. Er komen 528 huurappartementen waarvan 162 sociale huurwoningen en een open gemeenschappelijke binnentuin voor bewoners en omwonenden. De openbare fietsenstalling biedt plaats voor ruim 400 fietsen onder het Verhalenhuis en er komen 382 extra nieuwe parkeerplaatsen in de openbare parkeergarage die in directe open verbinding staat met de openbare parkeergarage van Don Bosco. Op de begane grond komen winkels, kantoren en het kunst- en cultuurcentrum het Verhalenhuis.

Bart Meijer (CEO MRP): “MRP ontwikkelt verschillende binnenstedelijke mixed-use projecten die waarde toevoegen aan de directe omgeving en de stad. MIX Amsterdam is, na het project AMST met 80% middeldure huurwoningen naast het Amstelstation, het tweede project dat is verkocht aan Union Investment. Na een succesvolle samenwerking in het AMST-project kijken we ernaar uit om de samenwerking met Union Investment voort te zetten als partner in MIX Amsterdam. Met MIX Amsterdam kunnen we nu, in nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam en omwonenden, verder werken aan het realiseren van een kwalitatieve, diverse leef-en werkomgeving in het bruisend stadscentrum Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West”.

Lees hier verder het persbericht